top of page
yritys juhanihaavisto.jpg

Kotkalainen perheyritys Juhani Haavisto Oy koneistaa komponentteja useille eri toimialoille (mm. energiasektori, paperi- ja selluteollisuus, cleantech, kaivosteollisuus). Asiakkaille valmistetaan erittäin pitkälle räätälöityjä osia, ja kumppanuussuhteet kestävät vuosia. Se tuo yrityksen toimintaan luotettavuutta.

haavisto-palvelut-kuva.jpg

Vakaa ja ympäristövastuullinen työnantaja

Juhani Haavisto Oy

  • Noin 100 työntekijää (joista koneistajia n. 60)

  • Toiminta perustuu sertifioituihin laatu- ja ympäristöjärjestelmiin

  • Liikevaihto 14,6 milj. € (2022)

  • Sijainti Mussalo, Kotka

  • Perustettu 1987

"Jos vertaa moneen muuhun keskiraskaaseen konepajaan, automaatio on viety meillä hyvin pitkälle. Uuden sukupolven koneilla voi työskennellä alan etujoukoissa. Mutta koska meillä valmistetaan todella monenlaisia osia, koneistusta tehdään myös pienemmillä, yksinkertaisemmilla laitteilla. Uraansa aloittelevan on helppo aloittaa niiden ääressä, ja siirtyä vähitellen haastavampiin tehtäviin.

 

Panostamme työssä viihtymiseen. Jos ihmisillä on hyvä olla, se näkyy ylpeytenä omasta työpaikasta. Silloin haluaa tehdä työnsä hyvin. Myös ympäristönäkökulmat on huomioitu monin tavoin, olemme ekologinen paja. Halleissa on kirkas ledivalaistus, ja katolla kaupungin toisiksi suurin aurinkovoimala. Työntekijät voivat saada työsuhdepyöräksi sähköpyörän, ja parkkipaikalla on kahdeksan maksutonta latauspistettä sähköautoille. Pihalla kukkii kevään tullen Kotkan suurin tulppaanipuutarha.

- Jarkko Haavisto, toimitusjohtaja

haavisto-palvelut-kuva.jpg

Avoimet työpaikat koneistajille

Juhani Haavisto Oy:n työntekijöiden joukossa on monia ammatillisia taustoja, miehiä ja naisia ja yli 10 eri kansallisuutta. Ikään ja kokemukseen katsomatta työtä tehdään yhdenvertaisina ja toisia arvostaen.

 

”Meillä on kolme rekrytointikriteeriä: asenne, asenne ja asenne. Koneistajan työ on jatkuvaa oppimista, ja joka päivä tarvitaan halua kehittyä ja tehdä asioita paremmin. Asenne on myös ammattiylpeyttä: meillä jokainen vastaa oman työnsä jäljestä. Lisäksi on tärkeää auttaa toisia ja kysyä itsekin apua. Teemme työtä tiimeinä, ja ympäristönä tämä työpaikka on hyvin sosiaalinen.”

 

Toisen asteen tutkintoa opiskelevat voivat hakeutua Juhani Haavisto Oy:lle töihin pääsääntöisesti siinä vaiheessa, kun alan perusopinnot on tehty (noin 1–2 vuotta opintoja). Alanvaihtajat voivat osallistua jatkuvan haun aikuiskoulutukseen, ja työllistyä tätä kautta.

Palkkaan voi vaikuttaa omalla työotteella

Palkka määräytyy osaamisen ja työn tuoton perusteella. Uralla voi edetä nopeastikin, jos on innostunut hyödyntämään robotiikan ja automatiikan mahdollisuuksia oman työn tehostamisessa, ja ennakoi ja suunnittelee työtään aktiivisesti.

Koulutus ja uuden oppiminen

Konekannaltaan monipuolisessa yrityksessä jokainen kiinnostunut saa ottaa haltuun uusia työstökoneita ja ohjauksen menetelmiä. Toisaalta jokainen ihminen on erilainen: yksi on tehokkaimmillaan kappaleenvaihtajana ja pitää sarjatyöskentelystä, toinen on hyvä avaruusgeometrisessä hahmottamisessa ja haluaa oppia lisää esimerkiksi kappaleiden ohjelmoinnista.

 

”Meillä jokainen saa olla oma persoonansa. Koetamme löytää jokaiselle roolin, joka sopii juuri hänen vahvuuksiinsa.”

Juhani Haavisto Oy – Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa urasivujen kautta:

https://ura.juhanihaavisto.fi/


Lue lisää: www.juhanihaavisto.fi

bottom of page