top of page
Koneistajaksi_web3000-7404845.jpg

Haluamme näyttää mitä moderni konepajateollisuus on!

Ei tarvitse mennä ajassa kauas taaksepäin, kun koneistaminen oli sotkuista työtä. Työstökoneet olivat suojaukseltaan avonaisia. Lastut ja öljyt lentelivät. Koneistajan oli oltava aivan koneen lähellä ja siksi myös vaatteet ja kasvot olivat hetkessä mustana. Työkappaleita kiinniteltiin, käänneltiin ja kannettiin valmistuksen aikana useita kertoja koneelta toiselle. Työ oli fyysisesti raskasta.

Nykyaikaisessa konepajassa edelleen sorvataan ja jyrsitään, mutta työtä ei enää tehdä manuaalikoneen kammessa. Työstökoneet ovat koteloituja, joten ympäristö pysyy siistinä ja turvallisena. Lastut päätyvät automaattisesti kuljettimia pitkin keräysastioihin. Tehokas valaistus ja nykyaikainen tuotannon suunnittelu tekevät pajan yleisilmeestä siistin. Robotit hoitavat raskaita työvaiheita. Automaation myötä ihmisen rooli on edelleen suuri, mutta täysin erilainen kuin ennen. Kehitys ei vielä näy riittävän hyvin ulospäin.

"Perinteiset mediat tuovat metalliteollisuutta liian usein esiin vanhentuneen kuvamateriaalin sävyttämänä. Meidän on aika ymmärtää, miten suuri vaikutus julkisuuskuvalla on siihen, miten nuoret tai heidän vanhempansa suhtautuvat

koneistajan työhön."

Koneistajaksi_web3000-7404893.jpg

ETSITÄÄN YHDESSÄ TULEVAISUUDEN TALENTIT.

Tuumasta toimeen

Metalliteollisuus kärsii valtavasta työvoimapulasta. Koneistavalla sektorilla tilanne on erityisen hankala. Tarjolla on useita satoja avoimia työpaikkoja. Yritykset joutuvat jopa jarruttamaan koneinvestointeja tekijäpulan takia. Nuoria ei hakeudu riittävästi alan koulutukseen. He eivät hakeudu vanhanaikaisille, likaisille ja fyysisesti kuluttaville aloille. Tai aloille joiden luulevat olevan sellaisia. Ongelma vaikuttaa koko Suomen kansantalouteen.

 

Koneistajaksi.fi auttaa etsimään ratkaisuja tilanteeseen. Tuotamme kiinnostavia ja laadukkaita kuvia sekä videoita, jotka kertovat nykyaikaisesta, kehittyvästä ja teknologian täyttämästä suomalaisesta konepajateollisuudesta. Unohdamme kilpailuasetelmat ja keskitymme isompaan kuvaan yli maakuntarajojen. Emme toimi rekrytoijina vaan alan sanansaattajina. Jaamme materiaalia kanavissa, joissa se tavoittaa mahdollisimman suuren joukon tulevaisuuden tekijöitä.

Työt ovat käynnissä ja projektin ajantasaiset uutiset löydät LinkedInistä meidän sivultamme.

  • LinkedIn

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos viestistäsi!

bottom of page